Jeseníky 1000 - Hřbety

22-24.5.2020

Zpět na rok 2020.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Pátek

Jsme vyrazili s rodinkou půjčeným transportérem do Jeseníků. Dětem se moc líbilo jet velkým poloobytním autíčkem. Dojeli jsme do Koutů k odbočce k elektrárně a tam nechali auto a busem jsme se nechali vyvést na Červenohorské sedlo. Tam jsme dorazili v 17 hodin což je na turisty celkem pozdě, ale pro nás ne.

Děti a méďa cestou do Jeseníků.

  

Parkujeme v Koutech - dlooouhým transportér.

  

Z Červehoroského sedla jsme už dále pokračovali pěšky. Nejprve jsme vyšlápli sjezdovku a pak se dostali na vrchol Velký Klínovec 1164 m.n.m. , ale ten jsem už měl vyšlápnutý. Dále jsme šli zkratkou na rozcestí Klínovec. Tam si děti vylezli na strom.

  

Sjezdovka na sedlem.

  

Šlapeme.

  

Vrchol Velký Klínovec 1164 m.n.m.

  

Rozcestí a přístřešek Klínovec.

  

Děti jak opice na stromu.

  

Po červené jsme došli na další vrchol Výrovka 1167 m.n.m. a pak dále na vedlejší vrchol Malý Jezerník 1208 m.n.m. , tam pak zkratkou na rozcestí Kamzík, kde jsme si dali mini pauzičku a pak po zelené až na rozcestí Petrovka.

  

Vrchol Výrovka 1167 m.n.m.

  

Vrchol Malý Jezerník 1208 m.n.m.

  

Od rozcestí Petrovka jsme nepokračovali dál po zelené, ale po cyklostezce a pak vyšlápli na vedlejší vrchol po levé straně jménem Nad Petrovkou 1051 m.n.m. Pak seběhnuli do sedýlka na cyklostezku a dál na další vrchol Hřbety 1058 m.n.m. což byla moje další hlavní tisícovka na, které jsem ještě nebyl má 155. Tam byl hezká skála. Udělali foto a pak jsme se vrátili do sedýlka a pak šikmo dolů na zelenou a po ní dolů až k autu.

  

. . .

Na vedlejším vrcholu Nad Petrovkou 1051 m.n.m.

  

. . .

Skála na vrcholu Hřbety 1058 m.n.m.

  

. . .

Můj další hlavní vrchol Hřbety 1058 m.n.m.

  

Výhled z vrcholu.

  

Cestou dolů k autu.

  

Autem jsme z Koutů frčeli nahoru na sedlo a pak zase dolů až jsme dojeli do tábora. Tam jsme vybalili auto (stan, židličky, stůl, připravili auto na spaní) a pak uvařili večeři a šli spát.

  

Příprava na večeři a spaní v táboře.

  

Sobota

Ráno jsme vstali posnídali. Od brzkého rána začalo pršet, ale dopoledne přestalo jen mrholilo a bylo pod mrakem až mlhavo. Dopoledne dorazili další táborníci, Zuzka, Honza, Ondra, Peťa a Lenka. Uvařili si oběd a po obědě jsme si naplnovali nějaký výlet, tak jsem hned nahodil další vedlejší vrchol co nemám a je tu kousek, cca 4km tam a 4 zpět. Sice lehce mrholilo, ale šli jsme. Nejprve do Filipovic a pak za vesnicí zkratkou na zelenou turistickou. Když to začalo už stoupat tak se Lenka s kočárem otočila a Hedvika se k ní přidala a vrátili se zpět. Ostatní jsme pokračovali. Sice dvě děti už trochu fňukali a chtěli to otočit, ale tak nějak jsme je ukecali a na vrchol jsem dorazili všichni. Hlavně byla super skalnatá cesta vrcholu. Na vedlejším vrcholu Točník 1146 m.n.m. jsme se vyfotili a stejnou cestou frčeli dolů. Počasí bylo mlhavé a lehce mrholilo, ale mokrý jsme nebyli. Dolů jsme se v pořádku všichni vrátili a pak uvařili veřeči a začalo pořádně pršet.

  

Děti obědvají v kuchyni.

  

. . .

Nejzajímavější vrcholová část.

  

Skalky.

  

Děti na skalce na vrcholu Točník 1146 m.n.m.

  

. . .

Já na vrcholu Točník 1146 m.n.m.

  

Všechni děti co vyšlápli na vrchol Točníku.

  

Cesta dolů.

  

Neděle

Přes noc pršelo, ale ráno i svítilo chvilkama sluníčko. Posnídali jsme a pokecali a dali oběd a frčeli jsme domů. Víkend v Jeseníkách je vždy úžasnej.

  

1000

Jsem rád, že jsem si mohl připsat do seznamu HLV Hřbety 1058 m.n.m. a pak dvě VV Nad Petrovkou 1051 m.n.m. a Točník 1146 m.n.m. Celkem už mám vyšlápnuto 155 HVL a 35 VV.

  

Zpět na rok 2020.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz